₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Οχι στην δημιουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Ήπειρο



Στην εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' (18-08-2012), διαβάσαμε ότι η επιχείρηση ''Ξένιος Ζευς'' πρόκειται να επεκταθεί σε αρκετούς νομούς της χώρας με την δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών σε περιοχές όπως οι Σέρρες, Κιλκίς, Καβάλα, Λάρισα, Βοιωτία και Αχαΐα. Σε ό, τι αφορά το νομό Ιωαννίνων, λέγεται ότι στην περιοχή της Κόνιτσας έχει βρεθεί χώρος 35 στρεμμάτων στις εγκαταλελειμμένες παιδικές κατασκηνώσεις οπού υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές (δίκτυο ύδρευσης, ενέργειας και επικοινωνίας). Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο χρόνος δημιουργίας κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Ήπειρο, άλλα θεωρείται βέβαιο ότι η Περιφέρειά μας θα περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου θα γίνουν τέτοια κέντρα.
      Βέβαια στην περίπτωση της Κόνιτσας, η οποία είναι τουριστικός, θρησκευτικός και αθλητικός προορισμός για πολλούς επισκέπτες θεωρούμε ότι θα ήταν απαράδεκτο κέντρο κράτησης, καθώς η ευρύτερη περιοχή θα υποβαθμιστεί, ενώ θα υπάρξουν έντονες αποδοκιμασίες από τους κάτοικους καθώς και από τους Έλληνες εθνικιστές.
      Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην Κόνιτσα υπάρχει μείζων θέμα με την απομάκρυνση των συνοριακών φρουρών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Έβρο με αποτέλεσμα να μένει αφύλακτη η περιοχή και να υπάρχουν ήδη κρούσματα απειλών και κλοπών εις βάρος των κάτοικων από συμμορίες αλβανών.
Η πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρύση Αύγη στο θέμα των λαθρομεταναστών είναι η άμεση απέλαση όλων, δηλαδή να μην «φιλοξενούνται» σε κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα άλλα να απελαύνονται άμεσα. Καμιά τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί κάτι τέτοιο για τον λόγο ότι δεν θα αργήσουν να σημειωθούν κλοπές και άλλα αδικήματα χωρίς φραγμό εναντίον των Ελλήνων από τους λαθρομετανάστες.
      Η τρόϊκα της Συγκυβέρνησης θα πρέπει να γνωρίζει ότι με τέτοιες ενέργειες βάζει μια βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού με αποτέλεσμα να διογκώνεται το ήδη υπάρχον πρόβλημα. Εμάς θα μας βρουν αντιμέτωπους σε αυτές τις μίζερες και εθνοκτόνες θέσεις και πράξεις που καταστρέφουν την Πατρίδα μας. Αγώνας μέχρι τέλους ώστε να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω.