₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η χούντα Σαμαρά απαγόρευσε σε χιλιάδες πολίτες την πρόσβαση στο Μελιγαλά – Φωτορεπορτάζ

Κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες αστυνομοκρατίας διεξήχθη σήμερα το πρωί στην Πηγάδα του Μελιγαλά το μνημόσυνο των θυμάτων του Σεπτέμβρη του 1944.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με 7 διμοιρίες ΜΑΤ καθώς και ομάδες της ΟΠΚΕ αλλά και μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ από νωρίς είχαν αποκλείσει όλες τις εισόδους του Μελιγαλά με σκοπό να ματαιώσουν την τελετή μνήμης.



Τα Ειδικά τμήματα της Αστυνομίας τόσο στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, όσο και στο Ζευγολατιό απαγόρευαν την πρόσβαση προς το μνημείο και το χώρο του μνημοσύνου σε οργανωμένες ομάδες και λεωφορεία, που έφθασαν από διάφορες περιοχές. Μόνο μεμονωμένοι πολίτες μπορούσαν να προσεγγίσουν το χώρο.

Τελικά έγιναν δύο τελετές μνήμης η μία στο μνημείο και η δεύτερη ανάμεσα στις δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ μακριά από τον χώρο.
Ακολούθησαν ομιλίες από την Συναγωνίστρια Ουρανία Μιχαλολιάκου και τον Συναγωνιστή Νίκο Λεμοντζή.

Εν συνεχεία ο Συναγωνιστής Γιάννης Βουλδής κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του παράνομα προφυλακισμένου Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν.Γ. Μιχαλολιάκου.

Ο ιερέας που πραγματοποίησε την επιμνημόσυνη δέηση διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί του απαγορεύθηκε να προσεγγίσει το χώρο όπου είχε σφαχτεί ο πατέρας του από τις ορδές των κομμουνιστών.
Παρών στο μνημόσυνο ήταν και ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός καθώς και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Αφού τελείωσε η τελετή ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός πήρε το μικρόφωνο και κατήγγειλε τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας ενώ μίλησε για Χούντα της συγκυβέρνησης ενώ στη συνέχεια ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός χαρακτήρισε τερατούργημα και αίσχος, όλα όσα έγιναν τότε στο Μελιγαλά, ενώ αποκάλεσε προδοτική την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, καθώς «δεν επέτρεψε σε Ελληνες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα». «Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στο καθεστώς του Στάλιν» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε «Όχι στη λήθη». Έκανε λόγο για εθνοκάθαρση που συντελέστηκε τότε και χαρακτήρισε παρομοίως και τη σημερινή απαγόρευση παρακολούθησης του μνημόσυνου, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα παρούσα και ότι πλέον είναι δεύτερο κόμμα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Κούνια που σε κούναγε Σαμαρά. Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εδώ». Στη συνέχεια κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «κήδευσε τον καπετάν Γιώτη με μεσίστιες σημαίες” καλώντας του υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να ετοιμαστούν για την εκλογική μάχη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των χιλιάδων θυμάτων.