₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΨΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ

1090043-1Με την έναρξη της ημέρας το ουκρανικό πυροβολικό πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμό των οικισμών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ σχεδόν σε ολόκληρη την συνοριακή  γραμμή. Οι πιο βίαιοι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό της Ουκρανίας έγιναν στις περιοχές του Ντόνετσκ, Σιροκίνο, Γκορλόβκα και Σπαρτάκ, όπως δήλωσε στον Τύπο ο Eduard Basurin, εκπρόσωπος του  Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας.
Επιπλέον, τη νύχτα βομβαρδίστηκε και το Γενακίγεβο. Ένας  άνθρωπος σκοτώθηκε στην αγορά, του χωριού Oktyabrsky, και ένας άλλος από ένα κέλυφος στο Yenakiyevo.
Από το βομβαρδισμό σε όλες τις περιοχές σκοτώθηκαν  πέντε άμαχοι και άλλοι 24 τραυματίστηκαν, εννέα από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Όσον αφορά τις απώλειες σε ενθρώπινο δυναμικό της πολιτοφυλακή, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 14 άτομα και σε 86 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 18 – σοβαρά, δήλωσε ο Basurin στο Tass.
 
Ο Διευθυντής  γιατρός στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Petrovsky, Ιγκόρ Rutchenko, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επέμειναν στο βομβαρδισμό του νοσοκομείου ακόμα και αφότου οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί εκεί, αναγκάζοντας την εκκένωσή του από τους ασθενείς.
«Το νοσοκομείο ήταν χωρίς ηλεκτρικό για πάνω από δύο ώρες. Ο βομβαρδισμός της περιοχής συνεχίζεται. Αποφασίστηκε να εκκενώσουμε τα θύματα «, δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντόνετσκ γύρω στις 15:00 GMT. (RT)
atakovali_pozitsii_odesskoy_mehbrigadi_v_marinke_3302
Στο χωριό Marinka,  νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, υπήρξε μια τεταμένη μάχη μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Η μάχη άρχισε γύρω από 4:00 τα ξημερώματα στις 3 Ιουνίου . Η πολιτοφυλακή επιτέθηκε στις θέσεις του ουκρανικού στρατού , συμπεριλαμβανομένης της 28ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Οδησσού. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του προσωπικού της ATO, στην επίθεση συμμετείχαν 1.000 στρατιώτες και 20 τανκς.
 Αν και η Ουκρανική πλευρά δεν το επιβεβαιώνει, η Μαρίνκα βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο της πολιτοφυλακής και η σημαία της Νέας Ρωσίας υψώθηκε προς ρο παρόν στο κέντρο της πόλης…