₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΛΕΕΙ Η ΠΑΣΕΓΕΣ

Αδικαιολόγητη, ακατανόητη και χωρίς καμία λογική χαρακτηρίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ την τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε αιφνιδιαστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με την οποία επιχειρεί να αφαιρέσει από το εφετινό πακέτο επιδοτήσεων των αγροτών 320 εκατομμύρια ευρώ από τα 500 εκατομμύρια ευρώ του πακέτου Χατζηγάκη, που κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις.
Ακόμη πιο προκλητική και παράλογη κρίνεται η δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου από το βήμα της Βουλής, ότι παρά την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας οι αγρότες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί δεν προτίθεται να την … εφαρμόσει.

Κανείς από τους 725 χιλιάδες αγροτών που εισέπραξαν ποσά από το πακέτο Χαρζηγάκη, ως αντισταθμιστικές εισφορές από τον ΕΛΓΑ το 2008 και 2009, δεν πιστεύει τον κ, Αποστόλου και τις προφορικές του διαβεβαιώσεις τη στιγμή που υπάρχει ψηφισμένη σχετική διάταξη, για τον καταμερισμό και την είσπραξη των 320 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ηλεκτρονικός συμψηφισμός με τις επιδοτήσεις θα αρχίσει άμεσα σύμφωνα με όσα προβλέπει η επίμαχη τροπολογία.

Πέραν όλων αυτών, η ΠΑΣΕΓΕΣ εκτιμά ότι η επιστροφή των χρημάτων αυτών από τους αγρότες θα σημάνει τη χαριστική βολή για τον πρωτογενή τομέα, που βρίσκεται από το Σεπτέμβριο στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των δανειστών με σειρά εισπρακτικών, αντιαναπτυξιακών και καταστροφικών μέτρων, που θα κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς στην ανέχεια και την απελπισία.