₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (28 ΙΑΝ 2008-2016)Στις 05:15 της 28ης Ιανουαρίου του 2008, ο αείμνηστος Ξανθιώτης Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας Μακαριστός Χριστόδουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στην Αθήνα.Απλά και ταπεινά, ο σπουδαίος αυτός ιερωμένος παρέδωσε το πνεύμα του στο Δημιουργό, καταβεβλημένος από τον πόνο της αρρώστιας του, που καιρό του έτρωγε τα σωθικά, δίνοντας σε όλους μαθήματα καρτερικότητας, υπομονής και μεγαλοψυχίας.
Οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι Χριστιανοίαισθάνθηκαν έντονα τη θλίψη για το χαμό του σπουδαιότερου και χαρισματικού αυτού ποιμένα, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος για τους μεγάλους, αλλά καιπαιδαγωγός για τη νεολαία, άσχετα αν ενοχλούσε πολλούς.
Πέρασαν οκτώ (8) χρόνια από την κοίμησή του και η ανάμνησή του είναι σε μένα τουλάχιστον έντονη. Κρατώ την αλληλογραφία που είχα μαζί του και θυμάμαι τα λόγια του. Λόγια πνευματικού ανθρώπουκαι αθεράπευτου πατριώτη.
Ποιος ξέρει άραγε πως θα ήταν τα πράγματα σήμερα στην Ελλάδα αν ζούσε ο ΜακαριστόςΧριστόδουλος! Ίσως οι ¨λαπάδες¨ του Κολωνακίου και οι ¨κουτόφραγκοι¨ να το σκέφτονταν αν μπορούν να ταπεινώνουν μ’ αυτό τον τρόπο τους Έλληνες.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αθηναϊκής γης που σε σκεπάζει Σεβαστέ Πατέρα. Άξιο Τέκνο της Ξάνθης.Εμείς θα σε θυμόμαστε πάντα.
Συνιστώ στους αναγνώστες να μελετήσουν το βιβλίο ¨η Δικαίωση¨ όπου ο Μακαριστός Χριστόδουλος μιλάει για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, τονκίνδυνο της διάλυσης της Ε.Ε., το σχέδιο αποχριστιανοποίησης, τους τραπεζίτες που θα κυβερνήσουν, την υποδούλωσή μας στους ξένους, τουςευρωλιγούρηδες και τους γραικύλους και την εξόντωση του λαού μας με τη φτώχεια!!!